Boka avelshingst

Kölnas Rednex RS655 Älmhult Avelsvärdering 2015 - 43p (99898)
Kölnäs Rednex RS 655 43p G,  Älmhult 2015.

Vi tar emot renrasiga shetlandsston till vår shetlandshingst Kölnäs Rednex. Vi vill att ditt sto skall vara frisk, avmaskad, vaccinerad och försäkrad. Hon får inte heller vara skodd bak.

I betäckningsavgiften ingår arbetet kring betäckningen och användandet av hingsten samt 21 dagars vistelse hos oss. I vistelsen ingår stor rasthage med lite bete och hö, salt och mineraler. I rasthagarna finns tillgång till lösdriftsstall och lite skog som ger skugga vid sol och skydd mot dåligt väder. Vid mycket insekter eller om det är varmt tar vi in dem på box. Efter 21:e dygnet tillkommer en dagavgift.

När ni kommer vill vi gärna få information om hur många dagar ert sto normalt brukar brunsta och hur många dagar hon har mellan sina brunster.

Vår hingst betäcker naturligt och vi handbetäcker. Innan själva betäckningen provas stoet mot hingsten över en box så att det är säkert att hon vill. Därefter ställs stoet i grimskaft vid en vägg och hingsten hålls i lina. Hingsten får därefter betäcka stoet varannan dag tills stoet säger ifrån att hon inte vill mer.

Om stoet inte skulle ta sig första gången så gör vi om samma procedur vid ny brunst. Stoet kan stå kvar hos oss tills hon är konstaterat dräktig och ej kommer om i brunst.

Betäckningsavgiften gäller aktuell säsong och stoägaren har rätt att använda hingsten tills stoet är dräktig. Säsongen är  from 1 maj tom 30 augusti.

Vi har tillgång till veterinärer som, om du så önskar, kan komma och göra ultraljud. Du kan även boka andra undersökningar av ditt sto. Kostnaden för alla slags veterinärbehandlingar tillkommer och betalas av stoägaren.

Betäckningsavgiften för år 2021 är 3.800 kr inkl moms. Kommer du med fler ston ges rabatt.
Välkomna att boka plats till ditt sto!